Stränder på Mallorca

Stränder på Mallorca

Mallorca erbjuder ett stort urval av fantastiska stränder.

Mallorca är full med vackra stränder med fin, vit sand. Minst 65 av de ungefär 200 stränderna är helt orörda. En del av dem är lätta att nå, andra ligger gömda och kan bara nås för fot eller med båt.
En av fördelarna med en ö är att när det t ex blåser nordlig vind, så att stränderna på norra sidan har dåligt väder man kan åka till sydsidan där man har lä.
Mallorcafastigheter har många bostäder såsom lägenheter, hus och villor, antingen direkt eller i närheten belägna på några av dessa populära stränder. Många av våra kunder uppskattar boende vid stranden med havsutsikt. Därför söker vi speciellt efter sådana fastigheter.
Här ett litet urval av de stränder dit vi själva tycker om att gå.

Cala Mondrago

Område: syd

Cala Mondrago har två vikar med sand och kristallklart vatten. Vi rekommenderar den större, som man kommer till efter den första lilla. Den ligger omgiven av sanddyner och där finns en liten strandbar med förfriskningar.

Vägbeskrivning: Kör till Santanyi och följ skyltarna till Parc Natural Mondrago och därefter Cala Mondrago.

Es Trenc

Område: syd

Es Trenc är mer än 5 km lång vit sandstrand omgiven av sanddyner. Vattnet är turkosblått och man får en känsla av Karibien. Det finns rätt mycket folk där under högsäsong eftersom även de bofasta går dit. Den är även lämplig för långa strandpromenader. Ett avsnitt är öppet för nakenbad.

Vägbeskrivning: Kör genom Campos efter skyltningen Santanyi. När man har lämnat Campos finns en skylt till höger till Es Trenc.

Platja Muro

Område: nordost

Platja Muro är en lång sandstrand intill Alcudia. Hotellet bakom stranden ser fult ut men resten av stranden är trevlig och det är en bra plats att titta på kitesurfare.

Vägbeskrivning: Kör vägen längs Alcudia-bukten. Bästa platsen att stanna är strax efter avtaget till S´Albufera Parc Natural.

Cala de Deia

Område: nordväst

Cala de Deia är en trevlig liten strand med klart vatten och en trevlig liten bar på klipporna mot havet. Se upp för maneter, ibland vill de sällskapa med badande.

Vägbeskrivning: Kör genom Deia i riktning mot Sóller. Strax efter Deia håll utkik efter ett avtag till vänster alldeles efter restaurang Olivo.

Es Dolc

Område: syd

Es Dolc ligger på gångavstånd från Colonia Sant Jordi. Turkos vatten och vit sand omgivet av dyner och en avslappad atmosfär väntar vid denna strand. Det finns andra orörda stränder runt omkring.

Vägbeskrivning: Kör till Colonia de Sant Jordi och tag till vänster mot hamnen. Parkera där så ligger stranden på 10 minuters gångavstånd.

Cala Torta, Estreta, Mitjana

Område: ost

Dessa tre stränder ligger rätt avlägset, och var beredd på en skumpig färd. De är bland de mest orörda stränderna på ön. Vid Cala Torta ligger en liten strandbar under säsongen.

Vägbeskrivning: Kör från Arta i riktning mot Capdepera och följ vägskylten till stränderna vid en liten väg till vänster.

Sa Platgeta de Portals Vells

Område: sydväst

Sa Platgeta de Portals Vells är en trevlig strand med fin vit sand. Sanden fortsätter långt ut i havet och stranden är mycket långgrund och idealisk för barn. Vegetationen sträcker sig ned till stranden och den är boplats för många sjöfåglar. Stranden har två barer med egna sittplatser, specialiserade på färsk fisk, skaldjur och paella.

Vägbeskrivning: Kör väg C719 från Palma mot Magaluf, tag avtaget mot Cap de Cala Figuera och Portals Vells.

Cala Fornells

Område: sydväst

Cala Fornells är en liten vacker strand med grov sand. Den kan ibland bli överfylld. Den är 30 m lång och 20 m bred, några terrasser har byggts på de angränsande klipporna för att utvidga området för solbad.

Vägbeskrivning: Följ skyltningen från Paguera.

Cala Bendinat

Område: sydväst

Cala Bendinat är en vacker strand, 50 m lång och 20 m bred, omgiven av en pinjedunge.

Vägbeskrivning: Tag vägen från Palma mot Andratx fram till avtag mot Bendinat. I bostadsområdet i Bendinat tar man Calvo Sotelo-vägen rakt ner till stranden.

MALLORCARESIDENCIA SL © 2012-2017 - CIF: B57607699 TOMO: 2382, LIBRO: 0, FOLIO: 157, HOJA: PM-63854, INSCRIP.: 1 | Legal notice